Vrijdag 7 augustus 1970: Ontvangst in Grouw.

We gingen nu richting Heerenveen, waar we omstreeks 16.00 uur waren. Voor het eerst in deze roeimarathon hadden we slecht weer, het regende en onweerde. Gelukkig duurde dat niet zo lang.We voerden langs Akkrum en hadden toen al vele belangstellenden. Trouwens op de heen als op de terug weg ontvingen we vele reacties en aanmoedigingen. Grouw naderde. De volgboot, die in Giethoorn moest achter blijven, kon ons nog precies op tijd inhalen. Vrijdagavond om 21.00 uur arriveerden we gezamenlijk op de Kade van Grouw. De belangstelling was enorm.

Er werd gejuicht en geapplaudiseerd. Schepen toeterden. Aan de wal gekomen werden we ontvangen door burgemeester K.J.Vrijling en namens het V.V.V. door de heer B. de Vries.

Vervolgens werd op het bordes van hotel Oostergoo toespraken gehouden door de burgemeester en het V.V.V. Daarna werd de koker met het vlaggetje van Zwartsluis erin overhandigd aan de burgemeester. Namens het V.V.V. werd een diner aangeboden in hotel Siderius.

Tijdens het diner werden de overige cadeaus overhandigd. De brieven die bij de cadeaus behoorden werden voorgelezen en men kwam tot de conclusie dat deze roeimarathon een jaarlijks evenement moest worden.


Volgend jaar moeten er een paar roeiers uit Zwartsluis komen om de kan op te halen.