Donderdag 6 augustus 1970: De terugreis naar Grouw.

Donderdagmorgen om negen uur werden de boodschappen gehaald en maakten de roeiers zich klaar voor de terugreis. Jan Aardema en Thys Jonker konden wegens te veel blaren niet terug roeien. Hun plaatsen werden ingenomen door John van Dijk en Marten Siderius.

Een van de roeiers, Dries Hoogeveen, had last van kiespijn. Daarom hebben we een tandarts opgebeld en die zij dat Dries tussen 1 en 2 uur wel op het spreekuur kon komen.  Zo gezegd, zo gedaan. Om half twee werd bij Dries, voor de helft van de prijs, een tand verwijderd.

Tijdens de opening van de nieuwe jachthaven te Zwartsluis, vertrokken we om 14.30 uur onder grote belangstelling. Vlak voor het vertrek werden nog geschenken meegegeven voor burgemeester K.J.Vrijling en de Grouwster V.V.V. Wij moesten in het begin de andere volgboot trekken, omdat die motorpech had. Tegen vijf uur zaten we al op de Belter Wijde, vlak bij 'de blauwe hand'.  De volgboot werd naar Giethoorn gebracht, maar kon pas de volgende morgen gemaakt worden. Dat hield dus in dat Jan Aardema en Gooitzen van de Hoek de nacht in Giethoorn moesten doorbrengen. De roeiers hadden ondertussen een twee uur voorsprong op ons en pas in Ossenzijl konden we ze achterhalen. We zijn via het Beulaker Wijde en het Giethoornsemeer gegaan. 's Nachts om half twee kwamen we bij de Driewegsluis aan. Deze was gesloten. Pas de volgende morgen konden we verder.

Vlak voor het vertrek.